Thema 2015

A-mee-zing Jos Orelio

A-mee-zing Jos Orelio

Jos Orelio, gevierd Brabants operazanger. In meer dan 80 opera’s heeft dit fenomeen ‘acte de presence’ gegeven, 80 inderdaad! Een ongelofelijk aantal. Jos Orelio is Turandot, Jos Orelio is Faust, Jos Orelio is.... Ziet u door de decorstukken het bos nog? In hoog tempo trekt het hele repertoire aan u voorbij.

Wij presenteren u: The greatest hits of opera, met Jos Orelio (en Jos Orelio, oh ja en met Jos Orelio). tussen de 50 a 60 podia plaatsen we op onze wagen welke in het begin gehuld zijn achter een groot gordijn en langzamerhand open gaan gedurende de muziekmedley die we ten gehore brengen. Op die individuele podia staat telkens 1 Jos in een andere rol die hij gespeeld heeft maar duidelijk herkenbaar aan wit haar, zwarte zware wenkbrouwen en zwarte snor. Want Jos was namelijk een opvallende verschijning in het dagelijkse leven!

Richting de einde van de medley zijn alle Jossen zichtbaar en daarmee ook zijn gehele oeuvre... Tegen het einde gaat het doek dicht voor alle Jossen, symbolisch voor de teloorgang van de populariteit van de opera en daarmee zijn rijzende ster. De opera medley die we ten gehore brengen nodigt absoluut uit tot meezingen!