SponsorKliks, gratis sponsoren!

Thema 2018


Uniek in Brabant, in Nederland en misschien ook wel ver daarbuiten zijn de enclaves in Baarle-Nassau; kleine stukjes België binnen de landsgrenzen van Nederland. Deze grenzen lijken willekeurig getrokken, ze lopen namelijk zelfs dwars door het biljart van een café.

Hoe is deze situatie ooit ontstaan? Misschien nog wel een betere vraag is: waarom zijn de grenzen nooit 'normaal' getrokken? Is dit het gevolg van bewust handelen of onderhandelen? Nee, eigenlijk is het gewoon toeval, stom toeval. Het is simpelweg nooit gelukt om dit te veranderen, door steeds weer nieuwe toevallige omstandigheden én historische gebeurtenissen. HET TOEVAL heeft bepaald én BEPAALT ook vandaag!

Wees welkom bij onze én jullie Nederland-België, bij de spelshow van toevalligheden, bij het 'RAD VAN FORTUIN'!. Wie wint? Wie verliest? Nederland of België? Het rad bepaalt de toekomst van de enclave. Laat u meevoeren in deze strijd tussen de beide landen! Totdat het rad zijn keuze heeft gemaakt is én blijft de vraag: Waar ligt de Grens?